Різдвяний піст привітання вірші

Різдвяний піст

***

Різдвяний піст прославляє Христа

І ось поздравленья свої неспроста

Я Направлю вам з пожеланьем добра,

Щоб життя ваше вічно прекрасної була!

Щоб було смиренье у всьому і завжди!

Щоб Бог вас зберігав і плекав року!

Щоб вам благодать пощедрей посилав!

І кожен по справі за все отримував!

Щоб тільки молилися весь піст за себе!

Нехай Господь прощає відтепер люблячи!

Нехай славним виявиться справжній піст

І стіл нехай ваш буде скоромен і простий!!!

***

Ну, ось і Різдвяний піст настав

І дзвін кличе в Храм приблизно...

Сьогодні кожен до світанку встав,

Щоб помолившись, відійти від скверни!

Нехай в цей самий перший день посту

На вас зійде благе провидіння...

Нехай буде знак вам посланий неспроста

І зійде святе откровенье!

Моліться про порятунок зараз!

Моліться в Храмах щиро і вдома...

Моліться! В добру путь і в добрий час!

Молитва всім вам добре знайома!

***

Пора постити, як звелів Господь!

Скоромне на стіл зараз поставте...

Адже пост з ранку Різдвяний йде!

Ви Господа молитвою поблагословіте!

Надішліть подяку для небес!

Просіть прощення сьогодні...

Нехай виходить з душ нечистий, Біс!

І вам сходить благодать Господня...

Дай Бог смиренья в чисті серця!

Дай Бог прекрасних і пречистых доль!

Моліться тільки, люди, без кінця!

Нехай з вами благодать завжди прибуде!

***

Зранку ми в Храмах зустрінемося знову,

Щоб Господа стократно прославляти!

І Різдвяний піст відзначити не поспішаючи,

Щоб стало життя стократно хороша!

Щоб були тіло і душа чисті!

Щоб люди дотримувалися всі пости!

Щоб благодать сходила день за днем!

Щоб православним завжди йшли шляхом!

Щоб життя було, як у Біблії святий,

Де Бог один єдиний герой!

Моліться за спасіння душі!

І будьте з вірою вічно хороші!

***

Прославимо Господа сьогодні

І непорочного сина його...

І тільки з дозволу Господнього

Почніть сподіватися лише на нього!

І в піст Різдвяний моліться,

Щоб ставилася поблажливо благодать...

І у вірі ви не запитаєте,

Коли кожен вірою багатий!

Хай шле Господь для вас смиренье!

Хай шле земну благодать!

А я вам надсилаю стихотворенье

Щоб у цей вечір вітати!

***

Душа хвилюванням нудиться

І серце благодаті чекає....

І диво знову має народитися,

Адже піст Різдвяний йде!

І з цим святом сьогодні

Хочу привітати всіх навколо!

І з дозволу Господнього

Тебе окремо, милий друже!

Я за тебе молитися буду,

Щоб життя прекрасною була!..

Щоб в житті було місце диву

І, аби ладналися справи!..

Харчування в православні пости, рецепти пісних салатів

Харчування в православний пост

Для тих, хто дотримується православні пости пропонуємо різноманітні і смачні пісні салати, страви та десерти, рецепти для меню на святковий і пісний стіл.

Готуємо пісні салати. Власне будь, улюблений вами салат можна приготувати в пісному виконанні. Варто тільки м'ясні інгредієнти замінити грибами, крабовими паличками, креветками або мідіями. Майонез купуємо пісний.

Салат «Вкусняшка»

Натираємо яблуко, відварену буряк і моркву на дрібній тертці. 50 г родзинок заливаємо теплою водою, наполягаємо 20 хвилин і змішуємо з 1 столовою ложкою меду. Горіхи (будь-які) смажимо в духовці і подрібнюємо. Чорнослив ( 50 г) напариваем в теплій воді і ріжемо маленькими шматочками. Інгредієнти викладаємо на блюдо і прослаиваем пісним майонезом. Шалено смачно і корисно.

Пісний салат «Гірка»

Відварену буряк натираємо на тертці, змішуємо з горіхами і чорносливом. Можна заправити майонезом, можна соняшниковою олією. Солимо, викладаємо гіркою і подаємо до столу.

Грибний салат олів'є

Кладемо в салат ті самі складові, що і в звичайний олів'є, крім яєць. Замість м'яса додаємо попередньо підсмажені гриби. Спробуйте – вам сподобається.

До цього списку додаємо оселедець під шубою, звичайний вінегрет, вітамінний салат із білоголової капусти та моркви ( для різноманітності сюди можна додати родзинки), салат з крабових паличок. Фантазія підкаже вам ще багато цікавих рецептів пісних салатів.

Пісний стіл

Любите плов? Приготуйте його з мідіями. Мідії тушкуємо з цибулею і морквою, додаємо попередньо замочений рис, додаємо сіль, перець і практично за 20 хвилин у нас готове шикарне блюдо. Немає мідій – візьміть гриби. Не вистачає часу? Готуємо соус з пісного майонезу, томатної пасти, перцю і солі, додаємо замочений рис, ставимо на вогонь. Заправляємо зеленню.

Дуже смачне пісне страву «Каша по-монастирськи»

Багато хто напевно, вміють її готувати. Все гранично просто. Купуємо чотири види круп. Наприклад, рис, гречку, перловку і пшоно. Перловку попередньо проварюємо до готовності, рис до напівготовності. Смажимо гриби з цибулею. Інгредієнти викладаємо шарами в чавунець. Кожен з них перекладаємо грибами. Солимо, перчимо, заливаємо водою і ставимо на вогонь нудитися. Смачно і дуже ситно.

Смачні пісні страви, десерти

Який же стіл без десерту? Можна приготувати пиріжки з пісного дріжджового тіста ( 1 кг борошна, 20 г дріжджів, 50 г цукру, 1 склянку теплої води, 1 склянка рослинного масла) з будь пісною начинкою.

А можна порадувати домашніх пісним кексом. Для цього змішуємо 1 склянка міцної чайної заварки, 1 склянку будь-якого варення, 1 склянка цукру, 0, 5 склянку олії, 1 ч. л. розчинної кави, 1 ч. л. соди, сік 1 лимона, 50 г родзинок, кураги, чорносливу і горіхів, 3 склянки борошна. Випікати в духовці при температурі 200 градусів 25 хвилин.

Як бачите, пісний стіл не можна назвати бідним. Все залежить від бажання і фантазії господині.

Петрів піст 2014, історія, як правильно харчуватися в пост

Петрів піст 2011, Петровський апостольський пост історія, коли починається Петрів піст можна їсти, мета посту

Православний піст. Ще здавна, з моменту становлення християнства апостоли молилися, перебуваючи в пості і строгих обмежень, бо це надавало їм міцності духу і любомудра. Особливо суворі пости по середах (день, коли Юда зрадив Христа) і п'ятницях (день розп'яття Ісуса).

Кожному посту завжди і свій термін і свій привід, адже задумані вони не просто так, а укладаючи в собі великий зміст, що життя не просто одна суцільна радість. Всьому свій час, є пора погуляти й попоїсти від живота, а є час у пості і смиренно молитися Богу триєдиному.

Петрів піст

Після Трійці святкується одна суцільна седмиця ( суцільна означає, що і в середу і п'ятницю можна їсти гарячу скоромну їжу), це свято на славу Божих дарів. Але відразу після неї настає Петровський (апостольський) піст, він бере початок від самих перших часів православної Церкви і раніше називався постом П'ятдесятниці.

Петровський або апостольський піст Петра і Павла, історія

"Петровським" або "Апостольським" він став після зведення храмів святим апостолам Петру і Павлу, в Константинополі та в Римі. Апостол Петро, був один із самих близьких та відданих учнів Христа, але здійснив самий великий гріх - відступництво, тричі з клятвою відрікаючись від Ісуса, після надання його Іудою.

Але схаменувся Петро і гірко плакав про скоєне, за чистоту його сліз і щире каяття Господь дарував йому прощення, і Христос знову назвав його апостолом. Вже в день Святої Трійці він прирік в Христову віру, не менше п'яти тисяч осіб і ще три тисячі, несучи з молитвою і постом у світ слово Боже.

Павло ж, до свого хрещення носив ім'я Савло і був найзатятішим гонителем апостолів. Але одного разу, на шляху в Дамаск, йому з'явився Божественне світло і лик Господа, від чого той осліп, однак при цьому усвідомив свої помилки і встав на шлях віри, пройшовши нею до самої своєї мученицької кончини. Як і Петро, Павло йшов по світу несучи слово Боже народові й у святості своїй досяг звання Першоверховного апостола.

Коли починається Петрів піст в 2014 році, дата, число

Константинопольський Храм святили 29 червня за новим стилем (12 липня за старим) і Петров пост, як раз давав Християнам час підготуватися до цього великого свята.

Триває він в залежності від становлення Пасхи, так в 2014 році він починається 16 червня і закінчується в акурат 11 липня. Значить в цьому році тривати він буде рівно 26 днів, не так вже й мало, адже в інші роки Петрівський піст може досягати і шести тижнів.

Що можна їсти, харчування

У ці дні допускається є:

у понеділок гаряча їжа без олії, природно і без м'яса, молока, навіть риба в цей день не дозволена;

у вівторок, четвер, суботу і неділю дозволительные круп'яні, овочеві, рибні, грибні страви з рослинним маслом;

у середу і п'ятницю - суворий піст, холодна їжа без олії та риби, холодне питво.

Якщо в понеділок, середу або п'ятницю випадуть які-небудь свята, в ім'я святих, то в цей день попустительна гаряча їжа з олією. У свято ж Різдва Іоанна Предтечі, який припадає на 7 липня, допускаються до вкушання рибні страви.

Час суворого посту Петра і Павла

Після закінчення Петрового посту і аж до початку Успенського (який йде на честь успіння Богородиці), в 2014 році він випадає на 14 серпня, кожну середу і п'ятницю, час суворого посту.

Лише тільки, якщо випаде на ці дні, свято якого-небудь святого, то Статутом дозволяється гаряча їжа з рослинною олією, а якщо храмове торжество, то й риба.

Мета посту

Будь-який пост, звичайно важливий як своєю духовною частиною, так і частиною тілесного смирення. Але церква не вимагає сліпого послуху, так від обмежень в їжі звільняються вагітні жінки, люди мають протипоказання по захворюванням і військові люди, які вступають на полі брані.

Адже все таки духовне єднання з Господом, дотримання заповідей та молитви є основою Християнства і мета посту, перебувати в гармонії з Богом, а не заморити себе голодом.



Успенський піст 2014, значення, харчування по днях
Для чого потрібен піст, історія, традиції та сенс церковних постів
Успенський піст 2014, значення, харчування по днях




Яндекс.Метрика